Zoekmachine optimalisatie tips - Roberto Webhosting

Zoekmachine optimalisatie tips

zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is de kunst van het optimaliseren van websites voor zoekmachines. SEO zorgt er voor dat een website hoger in de zoekmachines komt te staan. Een hogere zoekmachinepositie betekent automatisch meer bezoekers en daarmee meer omzet. Op deze pagina zullen wij u belangrijke zoekmachine optimalisatie tips geven om uw website beter gevonden te laten worden

Vaak krijgen wij de vraag hoe men er voor kan zorgen dat zijn/haar website of webshop hoger in de zoekmachine kan komen, daarom hebben wij besloten deze pagina te maken zodat u met onderstaande tips een stap verder in de goede richting kan komen.

Belangrijke zoekmachine optimalisatie tips

Hieronder geven wij u de 10 belangrijkste tips om uw pagina beter gevonden te laten worden in Google.

Algemene SEO Tips om uw website te optimaliseren

Een pagina is opgebouwd uit html. Html is opgebouwd uit elementen. Wanneer je de tekst van een pagina en de elementen op die pagina goed optimaliseert kun je een stuk beter gevonden worden in Google. De volgende zoekmachine optimalisatie tips zijn belangrijk bij het beter vindbaar maken van uw website.

 1. De tekst die u gebruikt op uw webpagina is de belangrijkste factor om goed gevonden te worden. Wanneer de tekst goed is geschreven, voldoende relevante woorden bevat (maar niet te veel) is het voor Google gemakkelijk om in te schatten waar uw pagina op gevonden moet worden.
 2. Plaats altijd het belangrijkste sleutelwoord van die pagina in de titel. De titel geeft in 1 oogopslag aan waar uw pagina over gaat en is daarom erg belangrijk voor Google. Een titel wordt ook overgenomen in de zoekresultaten pagina. Met een goede en duidelijke titel verleid u mensen die zoeken op uw sleutelwoorden om op uw pagina te klikken.
 3. Headings of koppen geven de structuur van een tekst aan. Een pagina met goede headings leest gemakkelijk en is beter doorzoekbaar door Google.
 4. Hoewel Google geen afbeeldingen kan lezen stelt Google het toch op prijs wanneer er afbeeldingen op een webpagina zijn toegevoegd. Afbeeldingen verhogen de kwaliteit van een pagina. Bovendien kunt u een afbeelding beschrijven (met het alt element) waarmee u aangeeft waar uw afbeelding over gaat.
 5. U kunt nadruk op bepaalde woorden leggen door ze dik gedrukt of schuin gedrukt te maken. Dit geeft u een klein voordeel in Google
 6. De meta beschrijving van een pagina heeft eigenlijk geen effect op de plaatsing van uw webpagina in Google maar de meta-beschrijving wordt (mits deze relevant is) wel overgenomen door Google in de zoekresultaten. Met een goede meta beschrijving verhoogt u de kwaliteit van uw vermeldingen in Google en zal uw website vaker bezocht worden.
 7. Houd de kwaliteit van uw website in de gaten. Pagina’s die weinig of niets toevoegen voor de bezoekers zullen ook door Google worden genegeerd. Dit kan er voor zorgen dat ook goede pagina’s minder goed worden gevonden. Soms is het beter om 1 goede pagina te maken dan 10 pagina’s te plaatsen die nog flink verbeterd kunnen worden.
 8. Interne links zijn belangrijk om gevonden te worden in Google. Zorg daarom altijd voor een goede navigatie structuur, verwijs in uw artikelen of beschrijvingen naar andere relevante pagina’s binnen uw website en vermijd het gebruik van te veel links of tekst in de footer.
 9. Zorg voor een goede en snelle hosting provider. Bij Roberto Webhosting bent u aan het juiste adres!
 10. Kies een korte, pakkende domeinnaam waarin uw belangrijkste sleutelwoord voorkomt!
  Lees meer over domeinnaam kiezen.

Uw webwinkel beter vindbaar maken

Wanner u een LogiVert webwinkel gebruikt heeft u geluk. LogiVert neemt u al heel veel werk uit handen, zeker als u ook nog eens beschikt over LogiVert Hosting. Om uw webwinkel beter gevonden te laten worden in Google is het belangrijk dat u uw producten goed beschrijft met unieke tekst. Zowel Google als gebruikers waarderen het wanneer u 400 tot 600 woorden gebruikt op een pagina. Dat betekend dat u de standaard productomschrijving van de fabrikant niet zomaar over kunt nemen. Deze teksten zijn vaak al te vinden op internet waardoor Google vrijwel zeker zal besluiten om uw pagina niet te indexeren.
Wij raden u aan om voor ieder product een unieke tekst te schrijven. U kunt daarbij natuurlijk wel de standaard productomschrijving van de fabrikant als inspiratie gebruiken maar hoe meer u toevoegt hoe vaker u gevonden zult worden!

Scan uw website!

Scan uw website voor nog meer op maat gemaakte zoekmachine optimalisatie tips welke u als richtlijn kunt gebruiken om hoger in de zoekmachineresultaten te komen.


Meer informatie over zoekmachine optimalisatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar zoekmachine optimalisatie en wilt u daar graag meer over weten? Dat kan! Op de complete optimalisatie gids van WebCijfers vindt u alles wat u moet weten over zoekmachine optimalisatie en SEO.

 Top