Oct
16

Comodo en Symantec maken al gebruik van een "callback" voor het valideren van EV (Extended Validation) SSL-certificaten. Sinds enkele maanden is deze nieuwe stap in SSL validatieproces ook onderdeel van de validatieprocedures voor OV (Organization Validated) SSL-certificaten.

Nieuwe stap in SSL validatieprocesBij een "callback" neemt de uitgever van het certificaat contact op met de aanvrager, niet vanuit de contactgegevens van de bestelling maar via externe contactgegevens. Denk hierbij aan een telefoon- of faxnummer dat in het telefoonboek of KvK-register is opgenomen. Het toevoegen van deze validatiestap komt voort uit aangescherpte richtlijnen van het CAB-forum - een initiatief van SSL-providers en browsers-ontwikkelaars om de kwaliteit van een SSL-certificaat te waarborgen. Door de validatie vanuit externe bron kan de uitgever er zeker van zijn dat het certificaat daadwerkelijk correct wordt geleverd.

Dit bel-proces zal worden overgeslagen indien een klant een volgend OV certificaat aanvraagt voor dezelfde organisatie. Dan zal er gebruik gemaakt worden van het communicatiekanaal dat tijdens de eerste bestelling geverifieerd is.

Wat is een SSL certificaat

Webserver certificaten beveiligen de verbinding tussen de gebruiker en de webserver, mailserver, of FTP-server. Gegevens kunnen hierdoor veilig worden uitgewisseld, zonder het risico dat deze in handen vallen van derden.
De door Roberto Webhosting verkochte certificaten worden door alle gangbare browsers vertrouwd.