Sep
15

Heeft u nog geen SSL-certificaat op uw website?
Dan is de kans groot dat vanaf volgend jaar januari Google Chrome uw websites als "niet veilig" in de browser gaat weergeven.

Tijd voor actie dus en reden om goed te lezen!

Lange tijd was een SSL-certificaat (SSL staat voor Secure Sockets Layer) geen standaardgegeven op websites. Het SSL-protocol is een manier om gegevens versleuteld over het internet te versturen. Dit houdt in dat alleen de bedoelde ontvanger de inhoud van het bericht kan zien. Anderen voor wie het bericht niet bedoeld is zullen het bericht niet kunnen ontcijferen en dus ook de inhoud niet kunnen zien.

Google heeft in samenwerking met de universiteit in Berkely, Californië, onderzoek laten uitvoeren onder 1.329 Chrome gebruikers. Hieruit bleek dat de meeste respondenten snappen wat HTTPS:// betekent, waarbij met name de veilige verbinding genoemd werd maar het stuk authenticatie dat SSL ook biedt minder vaak werd genoemd. Een stuk minder respondenten snapt dat HTTP:// een onbeveiligde verbinding betekent.

Google heeft de aanbevelingen van het onderzoek over genomen. De weergave van een veilige verbinding is minimaal gewijzigd. De weergave van een onbeveiligde verbinding is wel opvallend gewijzigd: Een onbeveiligde http-verbinding geeft nu een 'i' weer, wat de bezoeker moet aanmoedigen door te klikken voor meer informatie. Een gebroken https-verbinding toont een opvallende gevarendriehoek.

Chrome gaat http-websites als "niet veilig" weergeven

De verwachting is dat overige browsers deze lijn zullen volgen. Zo zullen alle niet-beveiligde websites de vermelding gaan krijgen: "niet veilig". Elke website zal op z’n minst een basisbeveiliging moeten hebben.

Voor ons, is het daarom erg belangrijk dat wij onze klanten informeren over het belang en de noodzaak van een SSL-certificaat. Het is beter op tijd in te spelen op deze evolutie en onze klanten te verzekeren van een ononderbroken toegang tot hun website. Een melding dat de website onbetrouwbaar is, komt immers niet goed over bij de bezoekers. Bovendien plaatst Google websites met een SSL-certificaat systematisch hoger in de ranking, wat uw bezoekersaantal ook weer ten goede komt.
Bij Roberto Webhosting kan men al terecht voor een SSL-certificaat vanaf slechts € 27,50 per jaar en is heel gemakkelijk aan te vragen.
Lees hier alle informatie over SSL certificaten.

AANBIEDING:
Om bovenstaande reden hebben wij voor alle SSL certificaten een aanbieding gemaakt.
Over de periode 15-09-2016 t/m 01-10-2016 geven wij een korting op alle SSL certificaten die nieuw besteld worden van 20% het eerste jaar. Nu is het dus helemaal interessant om een SSL te bestellen. Bestel dus nu uw SSL certificaat.

Nogmaals, u bent tot niets verplicht, onze taak is echter u wel te informeren over wat gaat komen en het belang / noodzaak van een SSL-certificaat.

Heeft u nog vragen dan zullen wij deze natuurlijk graag beantwoorden en samen met u kijken naar de beste oplossing.