Nieuws
Dec
18


Beveiligde websites krijgen voorrang in zoekresultaten Google

Google gaat beveiligde websites voorrang geven in de zoekresultaten van de zoekmachine. Websites met een versleutelde https-verbinding komen automatisch hoger in de resultaten dan websites met een http-verbinding.

 

Dat meldt Google donderdag op zijn veiligheidsblog.

Als een verbinding niet wordt versleuteld met https worden alle gegevens als leesbare tekst verstuurd. Op openbare hotspots kunnen de gegevens dan worden afgeluisterd.

Het is bij beveiligde websites moeilijker om mee te kijken en is het minder waarschijnlijk dat er schadelijke software via de sites wordt verspreid.

Websites met https kregen al een streepje voor in de resultaten, maar nu heeft Google hogere veiligheidseisen gesteld aan websites. Ook wordt het systeem aangepast waarmee de zoekresultaten worden opgebouwd.

Beheerders van websites kunnen op het hulpforum voor webmasters (Webmaster Tools) lezen hoe je een website beter kan beveiligen.

In april paste Google het zoekalgoritme van de zoekmachine al aan, om ervoor te zorgen dat websites zonder ondersteuning voor smartphones lager in de resultatenlijst komen te staan.

 

Lees hier meer over onze SSL certificaten.


Help Desk Roberto Webhosting