Nieuws
May
11


 

Het bedrijf IP Bewaking heeft de afgelopen dagen diverse van onze klanten benaderd met een hoogst merkwaardig verhaal. Vandaar dat wij u via deze weg dan ook even op de hoogte willen brengen en waarschuwen voor hun malafide praktijken.

Uw domeinnaam in het buitenlandse handen?

IP Bewaking neemt telefonisch contact op met het bericht dat er een buitenlands bedrijf is dat uw domeinnaam wil claimen. Deze wil uw naam in .com en/of .eu of andere variant vastleggen. Omdat u de domeinnaam al heeft in bijvoorbeeld .nl en men zogenaamd het beste  met u voor heeft, willen ze u eerst de mogelijkheid bieden deze vast te leggen. Ze vragen zelfs of u de persoon was die de vraag bij ze neergelegd heeft. Natuurlijk was u dat niet, maar zo wordt u in twijfel gebracht. Een uitgelezen kans u te pakken te nemen. Bij deze bent u gewaarschuwd voor deze malafide praktijken!!. Niet op in gaan dus.

Een soort gelijk verhaal heeft ook een bedrijf uit Breda dat zich Internet Beheer Nederland noemd of I.S.B. (Internet Service Benelux).
Ook zij geven aan op basis van een niet bestaande wet uit 2011 het eerste recht te beheren voor alle overige domeinnamen. Ook hier niet op ingaan dus!!.

Nogmaals geven we aan dat niemand kan zien als er een registratie aanvraag gedaan wordt.

NL Domein Host en Domeinhost Nederland.

Ook willen wij u nogmaals attenderen op facturen afkomstig van de bedrijven NL Domein Host en Domeinhost Nederland. De facturen zijn zogenaamde ´spookfacturen´ en wij adviseren u deze beslist niet te betalen!!.
Zij werken met een buitenlands rekening nummer, een niet bestaand telefoonnummer en de domeinnaam is al geruime tijd ofline gezet door het regsiter.
Lees meer op: https://www.roberto-webhosting.nl/support/index.php?/News/NewsItem/View/22/let-op-spookfacturen 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.


Help Desk Roberto Webhosting