Aug
14

Het twin datacenter infrastructuur van Roberto Webhosting is klaar voor ingebruikname
Wij hebben een High Availability cloud omgeving gebouwd die in twee aparte datacenters draait. Bij een eventuele storingen en uitval van hardware van het primaire cloudplatform, wordt uw Cloud Server/ website automatisch en zonder downtime doorgeschakeld naar een 1 op 1 kopie in het secundaire datacenter. De complete hosting-omgeving is nu 200% redundant uitgevoerd. Hiermee wordt downtime door wat voor reden dan ook nagenoeg uitgesloten. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld kabelbreuken of stroomstoringen in de verbinding van het data center. Tevens zijn de nieuwe server racks uitgevoerd met de nieuwste solid state drive (SSD) schijven waardoor er een bijzonder snelle data doorvoer is.

Migratie van hosting-omgeving
Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe omgeving is een migratie van uw website/ cloud server noodzakelijk. U hoeft zelf niets te doen, wij zullen de komende weken in een aantal fases alle websites en cloud servers overzetten. Het overzetten van uw website/ cloud server gebeurt uiteraard zonder downtime.

Over de exacte migratiedatum wordt u, van te voren, via de mail door ons geïnformeerd.

Update 3 september:

In de nacht van 5 op 6 september zullen alle hosting accounts van rack 3 worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
De desbetreffende klanten welke op deze server zitten zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Update 10 oktober:

In de nacht van 20 op 21 oktober zullen alle hosting accounts van ons Windowhosting platform 3 worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
De desbetreffende klanten welke op deze server zitten zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Update 3 november:

In de nacht van 14 op 15 november zullen alle excanche mail accounts van ons worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
De desbetreffende klanten welke op deze server zitten zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Update 1 november:

In de maand november zullen alle stand alone werkplekken worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
Er zal met elke gebruiker worden afgestemd wanneer dit het beste kan gebeuren.

26-11-2014: Inmiddels zijn alle werkplekken met succes overgezet.

Update 12 maart:

In de nacht van 12 op 13 maart zullen alle hosting accounts van rack 4 worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
Vanaf 19.00 uur kunnen er geen bestanden meer gepubliceerd worden daar deze anders niet worden overgezet op de nieuwe omgeving.

Update 9 april:

In de nacht van 9 op 10 april zullen alle hosting accounts van rack 2 worden overgezet naar onze nieuwe High Availability cloud server rack.
Vanaf 18.00 uur kunnen er geen bestanden meer gepubliceerd worden daar deze anders niet worden overgezet op de nieuwe omgeving.

Met deze laatste update zijn al onze hosting servers, externe werkplekken en de VPS servers sucsesvol overgezet op onze nieuwe High Availability cloud omgeving.