Nieuws
Jul
16


Bij ons en de SIDN komen de laatste tijd steeds vaker signalen binnen over facturen afkomstig van de bedrijven NL Domein Host en Domeinhost Nederland. De facturen zijn zogenaamde ´spookfacturen´ en wij adviseren u deze beslist niet te betalen!!.

Factuur niet betalen en fraude melden!!

Wij raden iedereen die een factuur van het bedrijf NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland ontvangt deze niet te betalen. Het is verstandig direct een klacht in te dienen bij het Steunpunt Acquisitiefraude via fraudemeldpunt.nl. Wij adviseren bij uw klacht ook een kopie van de factuur mee te sturen. Door de klachten te bundelen kan het Steunpunt Acquisitiefraude de fraude sneller bestrijden.

Wat doen NL Domein Host en Domeinhost Nederland?

De bedrijven versturen facturen voor een zogenaamd geleverde dienst, waarbij het veelal gaat om domeinnaamregistraties. Onderaan, in de kleine letters, leest u dat het om een offerte gaat, niet om een factuur. Hun handelsnaam en website suggereren bovendien dat uitingen afkomstig zijn van een leverancier van domeinnaamregistratiediensten.

Domeinnamen geregistreerd via Roberto Webhosting worden dan ook altijd door ons gefactureerd. Als u twijfelt neem dan altijd even met ons contact op.

Telefonische acquisitie

Ook horen we steeds vaker dat men gebeld word met de boodschap dat men op een andere lijn iemand heeft die de zelfde domeinnaam als u al heeft wil registreren maar dan met een .eu of .com en u de eerste rechten heeft. Ook hier ga hier niet op in!!. Niemand weet wanneer iemand een domeinnaam registreerd, men wil u alleen tegen een veel te hoog tarief een domeinnaam verkopen.

Fraude melden

Doe altijd melding van dubieuze facturen en andere vormen van acquisitiefraude. Meer informatie over hoe u acquisitiefraude kunt voorkomen, vindt u bij het Steunpunt Acquisitiefraude.

 

Enkele Anti-fraude tips: Anti-fraudetips


Help Desk Roberto Webhosting