Nieuws
Feb
18


Het registreren van een domeinnaam klinkt vaak heel eenvoudig. Je vraagt het simpelweg aan bij een partij die je daarvoor hebt gekozen, zoals Roberto webhosting en wij regelen dan dat het domein ook daadwerkelijk actief wordt, zodat je website en/of e-mail met dat domein op het internet beschikbaar is. Maar is dat ook alles wat er is?

Voor de registratie van een domein is meer nodig dan alleen de domeinnaam. Zo is er altijd een persoon of organisatie opgenomen als de houder, en dat is degene die gebruik gaat maken van het domein. Dit is het eerste aanspreekpunt voor alles wat er op het domein aan activiteiten plaatsvindt.

Kort geleden heeft de ICANN (de organisatie die belast is met het beheer over domeinen als .com, .net, .biz, .org, .info, etc.) nieuwe regels vastgesteld voor domeinhouders. Als je nu een domein wilt registreren, iets aanpast of verhuist, dan is het vereist dat het e-mailadres van de houder wordt geverifieerd. Dit zal gebeuren aan de hand van een bevestigingsmail die naar het opgegeven houder-adres wordt verstuurd. Hierin zit een link die gevolgd dient te worden om het e-mailadres te valideren. Indien deze validatie niet gebeurt, zal het domein na ongeveer twee weken worden gedeactiveerd!

Het is daarom van groot belang dat je als houder een geldig e-mailadres opgeeft, waarop je ook daadwerkelijk je mail uitleest. Deze berichten worden om de paar dagen opnieuw verzonden zolang de validatie nog niet is voltooid. Dit geldt overigens alleen voor opgegeven e-mailadressen die nog niet bij de registers bekend zijn.

Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.


Help Desk Roberto Webhosting