Nieuws
Nov
20


Vanaf 21 november 2012 wijzigt de manier waarop .eu domeinnamen worden verhuisd van de ene naar de andere provider.

Hoe gaat een .eu verhuizing nu?
Als een provider nu een verhuizing van een .eu domeinnaam start, dan wordt er een e-mail verzonden naar de houder van de domeinnaam met daarin een link. De houder dient op de link te klikken om de verhuizing te bevestigen. Helaas was het vaak zo dat deze mail niet aankwam, bijvoorbeeld omdat het e-mail adres niet meer actief was. Daardoor kon de verhuizing niet plaatsvinden.

Hoe gaat een .eu verhuizing vanaf 21 november?
Het verhuizen van een .eu domeinnaam gaat straks net zoals de verhuizing van een .nl domeinnaam. De houder van de .eu domeinnaam dient een autorisatiecode op te vragen bij zijn huidige provider. Met deze code kan de nieuwe provider vervolgens de verhuizing van de .eu domeinnaam indienen. De domeinnaam wordt direct verhuisd.

Hoe ziet de autorisatiecode voor .eu domeinen eruit?
De code is in de vorm van AAAA-BBBB-CCCC-DDDD. Hierbij bestaan de AAAA, BBBB, CCCC en DDDD gedeeltes uit willekeurige letters en cijfers. Een autorisatiecode is 40 dagen geldig nadat deze is gegenereerd.

Wat als de huidige provider de code niet kan/wil afgeven?
Indien de huidige provider de code niet kan of wil afgeven - bijvoorbeeld omdat de provider failliet is gegaan - dan kan de houder van de .eu domeinnaam naar de website van EURid gaan (www.eurid.eu). Hier kan de houder een PDF aanvraagformulier genereren. Nadat deze ondergetekend naar EURid is gestuurd, zal EURid de autorisatiecode naar een e-mail adres naar keuze sturen.


Help Desk Roberto Webhosting