Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

POP3 of IMAP

Met POP3 download je je e-mail vanaf onze server naar je telefoon, tablet of computer. Je e-mail wordt doorgestuurd naar het e-mailprogramma op je telefoon, tablet of computer en wordt verwijderd van onze server.

Met IMAP blijven je e-mailberichten op onze server staan en bekijk je deze via je e-mailprogramma. Met IMAP kun jij zowel op je telefoon, tablet of computer dezelfde e-mail bekijken.

Voordelen POP3

• Je kunt e-mail in je e-mailprogramma bekijken zonder verbinding met internet;
  • Je e-mail neemt geen ruimte in beslag op de server. Je e-mailbox raakt niet vol en je kunt nieuwe e-mailberichten blijven ontvangen.

Nadelen POP3

• Je kunt e-mail met een e-mailprogramma tegelijkertijd ophalen;
  • Als er meerdere apparaten worden gebruikt, toont ieder apparaat verschillende berichten en beschikt niet ieder apparaat over alle e-mails of staan er dubbel, er word dus niet gesingroniceerd met andere mail programma's.

Voordelen IMAP

• Je kunt je e-mail op meerdere apparaten bekijken. Elk apparaat toont dezelfde berichten;
  • Je e-mail blijft bewaard bij een crash van je computer of e-mailprogramma, omdat je e-mail op onze server staat.

Nadelen IMAP

• Je kunt e-mail alleen bekijken met een internetverbinding;
  • Je e-mailbox op onze server heeft een maximale grootte. Controleer regelmatig de grootte van je e-mailbox. Verwijder waar nodig berichten om ruimte te maken voor nieuwe e-mail of vergroot je e-mailbox via cPanel of vergroot de opslag ruimte op je hosting account indien deze vol raakt.