Hoe verhuist u e-mail vanaf een andere hostingprovider

U heeft op dit moment uw hostingpakket en domeinnaam bij een andere hostingprovider staan en denkt aan een overstap naar ons toe. Hoe verhuist u echter de e-mail mee?

De gemakkelijkste manier om de e-mail te verhuizen is om, terwijl de domeinnaam nog bij de oorspronkelijke provider gehost wordt, alvast een hostingpakket bij ons te bestellen. Hierbij verhuist u de domeinnaam nog NIET mee.

Via de verstrekte login gegevens van cPanel kunt u dan inloggen op het nieuw opgeleverde hostingpakket en alvast de gewenste e-mail adressen aanmaken. Deze kunt u dan ook in uw e-mail programma instellen als een tweede IMAP account. Als inkomende mailserver gebruikt u dan echter niet 'mail.domeinnaam.nl', maar vult u het IP adres van de server in. Dit IP adres vindt u in het overzicht van de login gegevens.

Wanneer beide accounts naast elkaar in hetzelfde e-mail programma staan ingesteld, kunt u gemakkelijk de e-mail van het ene naar het andere account verplaatsen door het bijvoorbeeld van de ene naar de andere kant te slepen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is per e-mail programma verschillend. Vaak is selecteren en slepen al voldoende.

Meer over E-Mail instellingen leest u op: E-Mail instellingen.