E-mail Instelling Microsoft Outlook 2007

In deze manual wordt beschreven hoe u voor Microsoft Outlook 2007 t/m 2013
mail instelt, om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

Stap 1 van 2

Outlook instellen om e-mail op te halen van uw e-mail account.

1. Start Outlook 2007 op.
  2. Als dit de eerste keer is dat u met Outlook 2007 werkt krijgt u de onderstaande wizard te zien.

3. Klik nu op ‘Volgende’
  4. Er wordt u gevraagd of u uw e-mailaccount wilt bijwerken.
    Kies hier voor ‘Niet bijwerken’.

5. Kies volgende. U krijgt nu een scherm met de vraag of u een e-mail account wilt toevoegen. Kies hier ‘Ja’ en klik nogmaals op volgende.
  6. In dit scherm vinkt u het volgende aan “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren”. Hierna klikt u op volgende.

7. De wizard vraagt u nu te kiezen voor een e-mail service.
    Hier kiest u ‘Internet-e-mail’ en klikt op ‘Volgende’.

8. De wizard vraagt nu om de account instellingen. U dient hier het volgende in te vullen:

Naam : Uw naam of bedrijfsnaam
    e-mailadres : Uw e-mailadres
    Type account: POP3
    Server voor inkomende e-mail: mail.uwdomeinnaam.nl
    Server voor uitgaande e-mail: server van uw internet provider
    (bijv. smtp.xs4all.nl
    Gebruikersnaam: uw e-mail adres
    Wachtwoord: uw e-mail wachtwoord

De uitgaande server is de smtp van uw internet provider. Weet u deze niet informeer bij uw provider of kijk op onze smtp provider pagina.
    Vink wachtwoord onthouden aan.

9. Klik nu op ‘Volgende’.
  10. Uw e-mailaccount is aangemaakt. Klik nu op ‘Voltooien’ om de wizard af te ronden.

Stap 2 van 2

Outlook 2007 instellen om berichten op de server te laten staan:

1. Start Outlook 2007 op.
  2. Klik op “Extra” > “Account instellingen”.

3. Selecteer nu het e-mailaccount waarvoor u instellingen wilt wijzigen.

en klik daarna op ‘Wijzigen...’.
  4. Nu bent u in het scherm waar u instellingen kunt wijzigen voor uw e-mailaccount.
    Klik nu op ‘Meer instellingen’ rechts onderaan in het venster.

5. Klik nu op het tabblad ‘Geavanceerd’.

6. In dit scherm vinkt u de optie ‘Een kopie van berichten op de server achterlaten’ aan.
    Onder dit vinkje worden nu nog twee vinkjes actief.
    Deze zijn er om te zorgen dat e-mailberichten onder bepaalde condities worden verwijderd, stel dit in naar wens.
    Dit zorgt dat uw mailbox niet direct vol raakt.
    Het is dus zeer sterk aan te raden om tenminste één van deze functies in te schakelen.
  7. Klik nu op ‘OK’, ‘Volgende’ en daarna op ‘Voltooien’.