Kennisbank: Domeinnaam FAQ
.nl Domeinnaam uit quarantaine halen

Indien een domeinnaam bij een partij wordt opgezegd, zal deze per einde looptijd in quarantaine komen te staan. Soms gebeurd dit ook terwijl het in het geheel niet de bedoeling was. Wilt u uw domeinnaam verhuizen? Let er dan goed op dat u dit op tijd doet, dus vóór einde looptijd.

Onderstaande informatie geldt voor .nl domeinnamen en kan per extensie afwijken. Neem voor vragen over andere extensies contact met ons op via een ticket of per telefoon.

Staat uw domeinnaam in quarantaine en wilt u het toch weer in uw  bezit krijgen? Er zijn twee mogelijkheden.

De termijn dat uw domeinnaam in quarantaine staat is 40 dagen. U kunt deze periode afwachten en daarna direct het domein verhuizen. Let op, als een domeinnaam uit quarantaine komt kan deze door iedereen geregistreerd worden. Er zijn veel domeinnaam handelaren die domeinen registreren die uit quarantaine komen!

Wilt u snel uw website weer bereikbaar hebben en/of wilt u het risico niet lopen dat iemand anders uw domein registreert? Er is een procedure om uw domeinnaam uit quarantaine te halen. Dit brengt kosten met zich mee, namelijk €75,- (eenmalig, exclusief BTW en exclusief abonnementskosten van het domein).

Hoe zet u deze procedure in gang? Dien een verzoek in door een mail met onderstaande gegevens te sturen naar info@roberto-webhosting.nl

- Legitimatie (voor een bedrijf ook een KvK uittreksel van max. 6 maanden)
- Een ondertekende brief waarin de houder van het domein akkoord gaat dat het domein verhuisd wordt naar ‘Roberto Webhosting’.
- U instemt met de kosten om de domeinnaam uit quarantaine te halen.

(6 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting