Kennisbank: Algemeen
Hoe maak ik mijn browser cache leeg

Vaak gebeurd het dat u na het publiceren van de website niet de aangepaste gegevens ziet. Dit komt omdat uw browser de gegevens vasthoud in het cache geheugen.

Als u de cache van de webbrowser leegmaakt, worden de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser geladen.

Internet Explorer
1. klik op ctrl + F5 helpt dit nog niet ga verder met stap 2.
2. Klik op de menubalk van Internet Explorer op Extra
3. Klik op Internetopties
4. Klik op het tabblad Algemeen
5. Klik op Verwijderen in de sectie Tijdelijke internetbestanden
6. Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, voert u deze stappen nogmaals uit en start u de computer opnieuw op.

Firefox
1. Zie deze handleiding http://support.mozilla.org/nl/kb/buffer-van-firefox-wissen

Chrome
1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de moersleutel
2. Selecteer Tools (Extra)
3. Selecteer Clear browsing data (Browsegegevens wissen)
4. Selecteer in het dialoogvenster de vakjes van de soorten informatie die u wilt verwijderen
5. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Selecteer de begintijd om alles te verwijderen
6. Klik op Clear browsing data (Browsegegevens wissen)

Opera
1. Klik in de menubalk van Opera op Edit (Bewerken)
2. Klik in het menu File (Bestand) op Preferences (Voorkeuren)
3. Klik op het menu History and Cache (Geschiedenis en cache)
4. Klik op Cache
5. Klik op OK om het menu Preferences (Voorkeuren) te sluiten.
6. Meer informatie vindt u op de ondersteuningspagina over de webcache van Opera.

(9 stem(men))