Kennisbank: Externe Werkplekken
Inloggen op Multi User werkplekken

Op een multi user werkplek dient er ingelogd te worden via: verbinding extern bureaublad.

U doet dit als volgt :

Ga naar start en typ daar: mstsc u ziet dan de link voor extern bureaublad klik hier op met de rechter muis en kies voor kopiëren naar en kies dan voor bureaublad. Er staat nu een koppeling op het bureaublad. Open deze en kies voor het IP adres of url dat u van ons heeft ontvangen en geef de user en wachtwoord in als onderstaand, er word nu verbinding gemaakt met de server.

Log in met de door ons verstrekte gegevens:

Computer: *****

Gebruikersnaam: *****

Klik op verbinden en voer het verstrekte wachtwoord in van de betreffende gebruiker: *****

De 1e keer zal een 2e scherm openen met de vraag: "Vertrouwd u deze externe verbinding".
Zet een vinkje bij "mij niet meer vragen" en klik op verbinden.

Per gebruiker kunnen wij in overleg de rechten toe kennen aan software of mappen

De werkplek bestaat uit 2 harddisks van ieder 30 Gb opslag ruimte.

De D: schijf is standaard gedeeld voor alle gebruikers en de C: is voor persoonlijke documenten alsmede software.

Mocht u op schijf D: een map aanmaken die alleen voor uzelf en een andere gebruiker ingezien mag worden laat ons dit even weten dan passen wij dit aan.

Tevens is het mogelijk om de werkplek te benaderen via een iPad of gelijk waardig, u kan dan een app gebruiken welke voor extern bureaublad verkeer geschikt is (RDP) Een gratis goed werkende app hiervoor is o.a. Microsoft extern bureaublad, maar ook als betaalde versie zijn er verschillende welke beetje afhankelijk zijn van de gebruikers wensen. Echter doorgaans volstaan de gratis versies uitstekend.

Verder bent u zelf verantwoordelijk voor het licentie gebruik van software welke niet standaard in het pakket zit.

Op de werkplek zijn geen installatie rechten aanwezig voor software.
Bij het gebruik willen maken van overige software dient er even contact opgenomen te worden en zullen wij de installatie verzorgen.

Ook het gebruik van de internet verbinding alsmede het mail verkeer dient altijd in overeenstemming te zijn met onze Use Pollicy.
https://www.roberto-webhosting.nl/use-pollicy

Niet elke werkplek Multi User werkplek is even uitgebreid. Elke werkplek beschikt standaard over 1024 MB Geheugen, 2X 30 Gb en 2 CPU’s. Hierop zal door ons op geïnstalleerd worden Windows 7 Professional 64 bit.

Afhankelijk van uw wensen kunt u dit verder uitbreiden door te kiezen voor meer ruimte, meer CPU gebruik of meer ram geheugen indien u met zwaardere applicaties werkt. Meer over het uitbreiden van uw werplek leest up op: Opties uitbreiden Werkplek.