Wat is een subdomein of subdomain

Een subdomein of subdomain is, zoals het woord zelf al zegt, een domein onder je bestaande domeinnaam.

Als je bijvoorbeeld www.uwdomeinnaam.nl heb als domeinnaam, kun je subdomeinen aanmaken helpdesk of verkoop enzovoort. De url zal dan worden http://helpdesk.uwdomeinnaam.nl of http://verkoop.uwdomeinnaam.nl enzovoort Subdomeinen worden ALTIJD door middel van een . punt van je domeinnaam gescheiden en vooraf gegaan door http:// bijvoorbeeld: http://support.roberto-webhosting.nl

Let op! indien men een SSL certiificaat heeft op de domeinnaam zal de subdomain dus een foutmelding geven daar de url niet overeenstemd met het SSL certificaat.