Wat is een nameserver

Een nameserver is een computer die een domeinnaam vertaalt in een IP-adres.

Indien iemand je domeinnaam intypt in zijn browser zal zijn computer aan je nameserver vragen naar welk IP-adres hij moet surfen. Hetzelfde gebeurt bij het versturen van een e-mail. Dit betekent dus dat je om je website op internet te kunnen zetten dient te beschikken over een nameserver.

Alle hosting providers die je de mogelijkheid bieden om een website te openen onder je eigen domeinnaam hebben normaal minimaal 2 nameservers die voor je naam gebruikt worden.

(0 stem(men))