Kennisbank: Domeinnaam FAQ
Waar op letten bij verhuizen van een domeinnaam

Aangezien in veel gevallen je oude provider toestemming moet verlenen voor de aanvraag tot verhuizing is het belangrijk dat de opzegging bij je oude provider administratief correct en tijdig wordt uitgevoerd.

De opzegtermijn verschilt per provider van 1 tot 2 maanden of langer. Onze ervaring leert dat het enige tijd duurt voordat een domein geheel verhuisd is en wij raden je aan de aanvraag tot verhuizing ten minste twee maanden voor afloop van je contract bij je oude provider bij ons in te dienen.

Wanneer het domein verhuisd is wordt er overigens een nieuw jaarcontract aangegaan (ook wanneer bijvoorbeeld je domein via de oude provider pas 4 maanden actief is).

Voor sommige domeinen zoals een .com is het niet mogelijk binnen 60 dagen nadat het is geregistreerd een verhuizing aan te vragen. Voor het verhuizen van de meeste domeinnamen zal door de oude registrar een verhuiscode verstrekt moeten worden.

Bij het verhuizen van een domeinnaam zullen wij u volledig helpen om te zorgen dat alles zo vlot en netjes mogelijk verloopt zonder down-time.

(1 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting