Kennisbank: Domeinnaam FAQ
Verhuizen van een .eu domeinnaam

Het is mogelijk om uw domeinnaam, eindigend op de extensie .eu, te verhuizen naar Roberto Webhosting.

Hoe gaat een .eu verhuizing Het verhuizen van een .eu domeinnaam gaat net zoals de verhuizing van een .nl domeinnaam. De houder van de .eu domeinnaam dient een autorisatiecode op te vragen bij zijn huidige provider. Met deze code kan de nieuwe provider vervolgens de verhuizing van de .eu domeinnaam indienen. De domeinnaam wordt direct verhuisd.

Hoe ziet de autorisatiecode voor .eu domeinen eruit? De code is in de vorm van AAAA-BBBB-CCCC-DDDD. Hierbij bestaan de AAAA, BBBB, CCCC en DDDD gedeeltes uit willekeurige letters en cijfers.

Een autorisatiecode is 40 dagen geldig nadat deze is gegenereerd. Wat als de huidige provider de code niet kan/wil afgeven? Indien de huidige provider de code niet kan of wil afgeven – bijvoorbeeld omdat de provider failliet is gegaan – dan kan de houder van de .eu domeinnaam naar de website van EURid gaan (www.eurid.eu). Hier kan de houder een PDF aanvraagformulier genereren. Nadat deze ondergetekend naar EURid is gestuurd, zal EURid de autorisatiecode naar een e-mail adres naar keuze sturen.

Let op ! vergeet niet op te zeggen bij uw huidige hoster, het weg-verhuizen van een domeinnaam kan een automatische proces zijn waardoor de verhuizing niet als een opzegging gezien word.

(1 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting