Kennisbank: Domeinnaam FAQ
Verhuizen van een .com/.de/.eu/.net/.org/.info/.biz

Het is mogelijk om je domeinnaam met de extensie .com, .de, .eu, .net, .org, .info, of .biz te verhuizen van een andere provider naar Roberto webhosting. Houd er rekening mee dat het verhuizen van een dergelijke domeinnaam maximaal twee weken in beslag kan nemen, afhankelijk van de mate waarin de oude provider meewerkt met de verhuizing.

Voorbereidingen voorafgaand aan de verhuisprocedure
Via de oude provider dien je de onderstaande voorbereidingen te treffen, om zo de verhuizing soepel te kunnen laten verlopen:

  1. Het verwijderen van de eventuele lock op de domeinnaam De domeinnaam kan gelockt zijn. Deze lock is een extra veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat een domeinnaam frauduleus kan worden verhuisd en zo in verkeerde handen vallen. Voor de verhuizing dient deze lock tijdelijk te worden verwijderd. Nadat de verhuizing is afgerond, zal Roberto Webhosting uw domeinnaam weer locken voor de extra veiligheid.
  2. Het opvragen van het domain password van je domeinnaam Elke .com, .de, .eu, .net, .org, .info, en .biz domeinnaam heeft een unieke code, welke het “domain password” wordt genoemd. Het domain password is nog een veiligheidsmaatregel die er voor zorgt dat alleen de rechtmatige eigenaar van een domeinnaam, handelingen met zijn domeinnaam kan uitvoeren. Je kunt als eigenaar van uw domeinnaam deze code opvragen bij je huidige provider. Soms wordt deze code ook wel “auth. info” of “EPP code” genoemd.
  3. Het updaten van je e-mail adres Het is ten slotte goed om te controleren met welk e-mail adres uw domeinnaam momenteel staat geregistreerd. Tijdens de verhuizing zal de registrar een e-mail sturen naar dit e-mail adres. Deze e-mail bevat een link, waarmee toestemming kan worden gegeven voor de verhuizing. Het is dus belangrijk dat dit e-mail adres nog operationeel is.

Starten van de verhuisprocedure Nadat je contact hebt gehad met je huidige provider, kun je de informatie doorsturen naar Roberto Webhosting. Wij zullen dan de verhuizing van je domeinnaam starten. Kort daarna ontvang je – zoals eerder vermeld – een e-mail van de registrar, met daarin een link. Nadat je op deze link heb geklikt om zo toestemming te geven voor de verhuizing, zal de domeinnaam binnen circa 5 dagen zijn verhuisd. Mocht je hier niet uit komen laat het ons weten en wij helpen je verder.

Let op ! vergeet niet op te zeggen bij uw huidige hoster, het weg-verhuizen van een domeinnaam kan een automatische proces zijn waardoor de verhuizing niet als een opzegging gezien word.

(1 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting