Kennisbank: Domeinnaam FAQ
Verhuizen van een .nl domeinnaam

Verhuizen van een .nl domeinnaam gaat heel eenvoudig.

Een .nl domeinnaam verhuizen gaat heel makkelijk via onze website.
Bij het invullen van uw domeinnaam in ons online bestel systeem kun je zien dat het domein reeds bezet is. Geen nood, want indien u dit domein momenteel bij een andere partij heeft geregistreerd klopt dat, hij is immers van jezelf !

Je vraagt bij je huidige registrar het token op en geeft dit door aan ons met het verzoek de domeinnaam te verhuizen. Wij geven de verhuizing door aan SIDN en SIDN valideert deze met je token. Je zult dus deze token ( autorisatiecode ) in het vervolg nodig hebben om en .nl domeinnaam te verhuizen. In ons bestel traject kun je de benodigde verhuiscode opgeven of per mail na sturen. De verhuizing wordt direct doorgevoerd nadat de aanvraag is ingediend door ons met een geldige verhuis TOKEN.

Snelheid verhuizen domeinnaam
De verhuizing word direct doorgevoerd nadat de aanvraag is ingediend bij ons met een geldige verhuis TOKEN, welke dient afgegeven te worden binnen 5 dagen door de beherende (latende) registrar.

Het verhuizen van een .NL domeinnaam zal hiermee snel verwerkt worden.

Wat als de oude provider niet wil meewerken
Het niet meewerken aan de verhuizing van een domein of het verstrekken van de autorisatiecode door de huidige provider betekent belemmering van het vrije handelsverkeer. SIDN ondersteunt deze houding niet en zal een verzoek tot verhuizing van een domein, ingediend door Roberto Webhosting, dan ook altijd honoreren. Mits uiteraard aan het gestelde in het Reglement voor registratie van .nl-domeinnamen is voldaan.

Let op ! vergeet niet op te zeggen bij uw huidige hoster, het weg-verhuizen van een domeinnaam kan een automatische proces zijn waardoor de verhuizing niet als een opzegging gezien word.

Als je huidige provider de autorisatiecode ( Token ) niet aan je verstrekt dien je contact op te nemen met Roberto Webhosting. Je kunt de verhuis token tijdens het online bestellen invullen als je deze reeds heb of later aan ons toe sturen per mail.

(1 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting