Kennisbank: Domeinnaam FAQ
Hoe lang duurt verhuizen van een domein

De tijd die een verhuizing in beslag neemt is afhankelijk van de domein extentie (tld).

Een .NL domeinnaam Snelheid verhuizen
De verhuizing word direct doorgevoerd nadat de aanvraag is ingediend bij ons met een geldige verhuis TOKEN, welke dient afgegeven te worden door de beherende (latende) registrar.

Het verhuizen van een .NL domeinnaam zal hiermee snel verwerkt worden.

Wat als de oude provider niet wil meewerken.
Het niet meewerken aan de verhuizing van een domein of het verstrekken van de autorisatiecode door de huidige provider betekent belemmering van het vrije handelsverkeer. SIDN ondersteunt deze houding niet en zal een verzoek tot verhuizing van een domein, ingediend door Roberto Webhosting, dan ook altijd honoreren. Mits uiteraard aan het gestelde in het Reglement voor registratie van .nl-domeinnamen is voldaan. Als je huidige provider de autorisatiecode ( Token ) niet aan je verstrekt binnen de verplichte 5 dagen dien je contact op te nemen met Roberto Webhosting.

Een .COM domeinnaam Snelheid verhuizen
Als je een .com domein wilt verhuizen naar Roberto Webhosting dan moet je contact opnemen met je huidige registrar en deze verzoeken om de domein Authorization Code (ook wel aangeduid als een authcode, Authinfo code of een EPP-code). Deze code is meestal een code van 6 tot 16 karakters welke toegewezen wordt door de registrar. Autorisatiecodes zijn een wachtwoord voor het domein en dienen als een extra veiligheidsmaatregel. De verificatiecodes zorgen ervoor dat alleen een domeinnaam eigenaar de naam kan verhuizen. Tevens dien je ervoor te zorgen dat de oude provider de domeinnaam “unlockt” zodat we de verhuizing kunnen starten.

Een .BE domeinnaam Snelheid verhuizen
Het verhuizen van een .be domeinnaam kan zeer snel verlopen. DNS België zal per email een autorisatie code versturen aan het administratief contacmail adres. Deze autorisatie code dien je door te sturen naar Roberto’s Webhosting, dan kan de transfer binnen enkele uren actief zijn.

Een .EU domeinnaam Snelheid verhuizen
Het verhuizen van een .EU domeinnaam kan zeer snel verlopen. De houder van de .eu domeinnaam dient een autorisatiecode op te vragen bij zijn huidige provider. Met deze code kan de nieuwe provider vervolgens de verhuizing van de .eu domeinnaam indienen. De domeinnaam wordt direct verhuisd.

De verhuis procedure zal grotendeels door Roberto Webhosting geregeld worden.

(3 stem(men))
Nuttig
Niet nuttig

Help Desk Roberto Webhosting