Wat is een Domeinnaam

Wil je een eigen website of e-mailadres ?

Dan heb je allereerst een domeinnaam nodig.

Een domeinnaam is een aanduiding voor een internetadres.

Deze domeinnaam is altijd uniek en verwijst naar de locatie van een website.

Domeinnamen zijn uitgevonden om het internet gebruiksvriendelijk te maken.

Alle computers en servers die verbonden zijn met internet communiceren met elkaar via IP-nummers. Achter iedere domeinnaam op internet gaat een IP-nummer schuil. Wanneer je een website bezoekt, bijvoorbeeld google.nl, maakt je PC een verbinding met het unieke IP-nummer van deze site.

Alhoewel computers uitstekend overweg kunnen met cijferreeksen, kunnen mensen dat een stuk minder goed. Logisch, want een IP-nummer is erg lang en daardoor nauwelijks te onthouden. Vandaar dat er voor is gekozen om de nummers te koppelen aan echte namen.

Een domeinnaam is dus een begrijpelijk, vindbaar internetadres dat verbonden is aan een technische cijferreeks.