Dataverkeer: hoeveel heb ik nodig?

Dataverkeer hangt samen met de grootte en bovenal de populariteit van uw website.

De hoeveelheid dataverkeer is de totale hoeveelheid bestanden (in megabytes) die per maand van uw website opgevraagd worden (http) en gepubliceerd (ftp).

Een voorbeeld: * Een gemiddelde pagina op uw website is 55 Kb groot (inclusief afbeeldingen) * Stel dat een gemiddelde bezoeker 6 pagina's bezoekt * Stel dat u 600 bezoekers per maand heeft * Uw website genereert dan : 55 x 6 x 600 = 198.000Kb oftewel 198Mb dataverkeer per maand.

Ook het publiceren via FTP is data verkeer, als voorbeeld uw website is 512 Mb groot.
U publiceert deze website 2X per maand.
U verbruikt dan dus 1024 Mb ( 1 Gb ) aan data verkeer + de bezoekers via http verkeer.

Zo kunt u ruwweg uitrekenen hoeveel dataverkeer u waarschijnlijk gaat verbruiken.

Echter start niet met een te hoog pakket, u kunt altijd upgraden naar een groter pakket of extra dataverkeer afnemen.

(10 stem(men))