MySQL wordt dat ondersteund

MySQL wordt volledig ondersteund.
Het aantal MySQL-databases is voor elk pakket verschillend.

Standaard zit er in elk pakket vanaf de medi ten minste 1 MySQL database, bekijk onze hosting pakketten voor meer informatie.

MySQL

MySQL is een database waarin data gegevens kunnen worden opgeslagen en deze kunnen er makkelijk op allerlei manieren weer worden uitgehaald.

SQL staat voor Structured Query Language, en het My ervoor duidt op een persoonlijke benadering: het is toegankelijk voor een ieder.

Een MySQL database kan worden aangemaakt via cPanel. Hierna kunt u met uw eigen database aan de slag.

Een manier om de database in uw website aan te roepen is via de standaard beschikbare taal PHP. Meer informatie over de combinatie PHP/MySQL vindt u bijvoorbeeld op www.webmonkey.com.

Het beheer van uw database (het aanmaken, wijzigen en verwijderen van tabellen) kan op verschillende manieren. U kunt bij Roberto's Webhosting gebruik maken van PHPMyAdmin. De URL hiervan is afhankelijk van de databaseversie die u gebruikt.

In cPanel onder MySQL vindt u de URL die u kunt gebruiken om PHPMyAdmin voor uw database te bereiken.

De database kan overigens ook via cPanel worden verwijderd of gewijzigd.

Voor meer uitleg: MySQL database instellen.