Inloggen op cPanel

U kunt op verschillende manieren inloggen op uw hostingpakket, om uw instellingen en bestanden te beheren gebruiken wij voor de Linux servers cPanel.

Tijdens het opleveren van uw hostingpakket, heeft u van Roberto Webhosting een e-mail ontvangen met daarin uw logingegevens - waaronder een gebruikersnaam en password en op welk server rack uw account is geplaatst.

Deze gegevens heeft u nodig om in te loggen.

1. Control panel (cPanel)
    Via het control panel kunt u de instellingen van uw hostingpakket beheren. Zo kunt u e-mail adressen aanmaken, databases beheren, en statistieken bekijken.
    Het control panel is te bereiken via:
    http://uwdomeinnaam.nl/cpanel
    (vervang hierbij uwdomeinnaam.nl door uw eigen domeinnaam)
  2. Indien uw domeinnaam nog niet actief is kunt u cPanel ook benaderen via onze website www.roberto-webhosting.nl door geheel bovenaan te kiezen voor server login. LET OP ! kies hier voor het juiste server rack dat bij uw inlog gegevens is vermeld.

Het kan zijn dat u het password de in de loop der tijd heeft aangepast, of dat u uw logingegevens niet meer weet.
De contractant van het hostingpakket kan dan contact met ons opnemen, om een nieuw password voor u in te stellen.

Blokkering bij meerdere foutieve inlogpogingen
Mocht u verschillende malen foutief geprobeerd hebben in te loggen, dan zal onze server uw IP adres de eerste keer voor 1 uur blokkeren uit veiligheid.
Bij een volgende mislukte poging word uw IP adres geheel geblokt en dient door ons vrij gegeven te worden.
Controleer in dit geval uw login gegevens, en mail ons uw Ip adres naar support@roberto-webhosting.nl  zodat de blokkade opgeheven kan worden.

U kunt uw IP adres zien via www.watismijnip.nl

Uw logingegevens zijn vertrouwelijk
Let op: ga altijd zorgvuldig met uw password om, en gebruik geen gemakkelijk te raden password ! Ons advies is om het verstrekte wachtwoord niet te veranderen.
Indien u dit toch verandert hou er dan rekening mee dat ook uw FTP wachtwoord mee veranderd.

Installeer verder een up-to-date virusscanner en firewall op uw computer eventueel aangevuld met anti-Malware software ter voorkoming van het verspreiden van virussen of malware via uw hosting account.

Als uw password in verkeerde handen valt, dan kan uw website worden gewijzigd/verwijderd en kunnen uw gegevens almede mail adres worden misbruikt