FTP via Filezilla-downloaden

Uw websitebestanden up- en downloaden met FileZilla

Filezilla is een FTP pakket die u hier kunt downloaden : Download Filezilla
Let er wel op dat er bepaalde gebruikersvoorwaarden zijn waar u mee akkoord dient te gaan wanneer u dit pakket wilt gebruiken.
Roberto's Webhosting geeft verder geen ondersteuning op het softwarepakket zelf, hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de makers.
Let er natuurlijk wel op dat u regelmatig controleert of er updates beschikbaar zijn.

Met behulp van de volgende uitleg laten wij zien hoe u Filezilla moet gebruiken en instellen.

Stap 1 :
Download Filezilla

Stap 2 :
Voer de installatie uit

Wanneer het bestand is gedownload kunt u Filezilla installeren. Wanneer u werkt op een gedeelde computer is het aan te raden om gebruik te maken van de Secure mode.
Hierdoor worden de wachtwoorden niet opgeslagen op de PC.

Stap 3 :
Maak een nieuwe FTP site aan
Wanneer u op de toetsencombinatie CTRL-S drukt komt de sitemanager in uw scherm (figuur 1). Volg hierbij de volgende stappen:

1. Klik op "New Site links onderin het scherm.
  2. Geef een unieke naam aan uw FTP site, hou dit herkenbaar voor later. B.v. Mijn FTP Site voor [Uwdomeinnaam]
  3. In de rechter helft van het scherm kunt u een Host opgeven, dit is het adres van de FTP server. Dit is altijd ftp.uwdomeinnaam.nl, waarbij u natuurlijk uw eigen domeinnaam invult.
  4. Kies bij Logontype voor Normal en vul bij User en Password de gegevens in die u van ons via email hebt ontvangen.
    U kunt onder het Password veld nog aangeven of u uw wachtwoord wilt bewaren in het programma zodat u dit verder niet hoeft te gebruiken (doe dit niet !! zie onderaan de uitleg).
  5. Druk na het volgen van deze stappen op Connect onderin het scherm
figuur 1: sitemanager

Wanneer u verbinding heeft gemaakt is uw scherm in twee kolommen gedeeld, aan de linker kant ziet u uw eigen PC local view ( figuur 2)
Selecteer in de lokale view de bestanden die u wilt uploaden, u kunt dit doen met uw muis door er een selectiescherm omheen te vormen of de bestanden aan te klikken terwijl u uw CTRL toets ingedrukt houdt.
Wanneer u alle bestanden heeft geselecteerd (figuur 4) druk u op de rechtermuisknop binnen deze selectie (figuur 5) en kiest u voor de optie Uploaden

figuur 4: bestanden selectie

figuur 5: rechtermuisknop

Stap 4:
Website geüpload
Wanneer u alle stappen heeft gevolgd is uw website geüpload naar de server en zichtbaar op de door u geregistreerde domeinnaam.

Wachtwoorden Opslaan
Let op: Alle wachtwoorden die in FileZilla in de favorieten worden opslagen, worden als leesbare tekst opgeslagen. Er zijn virussen en malware in omloop die deze wachtwoorden stelen en vervolgens gebruiken om een website via FTP te infecteren.

Het is dus aanbevolen om geen wachtwoorden op te slaan in FileZilla.

(9 stem(men))