Error 550 bij het downloaden van een bestand
Ik krijg een error 550 bij het downloaden van een bestand op de FTP

Hoewel het verwarring kan opleveren is dit alleen een error 550 die voor de FTP geldt. Error 550 voor website of e-mail zijn andere typen foutmeldingen

Foutmeldingen voor de FTP zijn bijvoorbeeld '550 permission denied', '550 access denied' of '550 Failed to open file'. Deze krijg je als de leesrechten van een bestand of map niet correct zijn ingesteld. Hiervoor dienen de (CHMOD) bestandsrechten te worden aangepast.

Hoe je dit precies in jouw FTP programma kan instellen dien je in de help sectie van jouw programma terug te zoeken. Wij nemen als voorbeeld alléén die van FileZila.

Zoals gezegd komt dat door de bestandsrechten, deze zijn wellicht (ook voor de eigenaar van de FTP) niet leesbaar. (CHMOD is 000 deze dient minimaal op CHMOD 400 te staan)

Zoals te zien is staat onder 'Rechten' alles op '----------'.

Stap1: Klik met de rechtermuisknop op 'Bestandsrechten.

Stap2: In het scherm wat opent, klik onder 'Eigenaarsrechten' bij 'Lezen' het vinkje aan. Dit geeft de eigenaar op de FTP in ieder geval de mogelijkheid weer het bestand te downloaden en/of te verwijderen.

Stap3: Om de standaard rechten voor bestanden terug te zetten, zet dan de 'Numerieke waarde' op 644. Voor FTP mappen is dat standaard 755. Klik daarna op 'OK'.