SSL installeren

Het installeren van een SSL Certificaat met cPanel:

Wanneer u de SSL Certificaten heeft ontvangen, kunt u het certificaat installeren met Webhost Manager. U heeft zowel het SSL Certificaat als de keybestanden nodig om het SSL Certificaat te installeren.

Het installeren van een SSL Certificaat met WHM/cPanel

1. Login op uw cPanel control panel.
  2. Klik op SSL/TLS Manager onder het kopje "Security".
  3. Klik op Generate, view, upload, or delete SSL certificates.
  4. Plak of importeer het certificaat bij Upload a New Certificate and klik op Upload.
  5. Ga terug naar SSL/TLS Manager en klik op Setup a SSL certificate to work with your site.
  6. Selecteer onder Install/Update A SSL Host het domein waarop het SSL certificaat moet werken. De pagina ververst, hierbij worden het certificaat en de private key opgehaald.
  7. Indien noodzakelijk kunt u het Ca Bundle bestand plakken in het veld Ca Bundle (CABUNDLE).
    Het CA Bundle bestand is het root en intermediate certificaat gecombineerd in één bestand.
  8. Klik op Install Certificate.
  9. Uw SSL Certificaat is nu toegevoegd aan de server en gekoppeld aan het domein.

Let er tevens op dat in de pagina's die u zichtbaar wilt hebben via het SSL certificaat alle afbeeldingen en linken verwijzen naar https://

Denk hier ook aan scripts die vermeld staan op uw site.

Let op: indien u gebruik wilt maken van een SSL certificaat dient uw account voorzien te worden van een eigen IP adres, u dient dit eerst aan te vragen.

SSL certificaten die besteld zijn bij Roberto Webhosting zullen door ons gratis worden geïnstalleerd op de server.

Op SSL certificaten die door derden geleverd zijn kunnen wij geen support op verlenen.