Realtime bescherming

We merken steeds vaker dat klanten het slachtoffer worden van hackers, die inbreken op het hostingpakket van de klant. De hacker kan verschillende motieven hebben. Soms wordt de website aangepast, of misbruikt de hacker het account om spam of virussen te verspreiden, of om aanvallen uit te voeren op andere websites.

Vanaf nu beschermen wij alle klanten gratis met een real-time bescherming hiertegen.

Hackers krijgen toegang tot het hostingpakket via verouderde software – zoals WordPress, Joomla of Drupal – of doordat ze het wachtwoord in handen hebben gekregen via bijvoorbeeld Malware welke op de PC is terecht gekomen.

Het is erg belangrijk om je software up-to-date te houden. Verder is het aan te raden om moeilijk te raden wachtwoorden te kiezen als je de bestaande veranderd of een database aanmaakt en ervoor te zorgen dat hackers niet via een virus op je computer je opgeslagen of ingevoerde wachtwoorden kunnen verkrijgen. Zie ook tips voor cyber veiligheid

We hebben een extra bescherming toegevoegd aan onze servers. Elk bestand wat nu wordt geplaatst of wordt gewijzigd, scannen wij of deze wijziging verdacht is. We kijken hierbij naar een aantal kenmerken, zoals de naam en inhoud van het bestand. Als het risico hoog is, dan verwijderen we het bestand direct - en plaatsen we het in quarantaine.

Op deze manier proberen we zo goed mogelijk te voorkomen dat een hacker toegang kan krijgen tot een hostingpakket. Voorheen scanden we elke nacht alle accounts op malware. Het nadeel daarvan was dat de inbraak dan pas achteraf werd opgemerkt - wat eigenlijk dus al te laat is.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een bestand ten onrechte als malware wordt gezien. Indien je denkt dat dit bij jou voorkomt, stuur dan de bestandsnaam per e-mail naar ons toe. We zullen dit geval dan onderzoeken. Zo hopen we deze nieuwe manier van beveiliging de komende tijd te verbeteren. Verder hopen we met deze pro-actieve manier van scanning de servers en jouw website(s) weer een stuk veiliger te maken.