Email Instelling iPhone - iPad

Beschrijving om je mailaccount in te stellen op je iPhone.

In deze manual wordt beschreven hoe u voor de iPhone en iPad , Mail instelt om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

Ga naar je Springboard (Bureaublad/Beginscherm).

Klik op Instellingen

Kies vervolgens mail, contacten en agenda.

Klik op Account toevoegen.

Kies anders

Kies als pop3 of iMap.

Voer de volgende gegevens in:

Naam: Uw naam (die je als gewenste afzender wil hebben)

Emailadres: email@je-domeinnaam.nl  (je eigen mail adres)

Beschrijving: domeinnaam.nl of je volledige email adres
( het is alleen maar dat het voor jezelf herkenbaar is )

Inkomende Mail Server

Host Naam: mail.je-domeinnaam.nl

Gebruikers Naam: email@je-domeinnaam.nl  (je eigen mail adres)

Password: *******

Uitgaande Mail Server (SMTP) : hier gebruik je altijd de uitgaande server van de provider die je op dat moment gebruikt bv. Vodafone, Kpn, T-Mobile.

email@je-domeinnaam.nl

Wachtwoord: *******

Klik vervolgens op Opslaan.

Er verschijnt nu een melding dat het SSL certificaat niet klopt.

Klik op Cancel. Je verschijnt nu weer in de instellingen pagina.

Klik vervolgens op Save.

Er verschijnt nu onderaan of je je account wilt opslaan of bewerken. Klik vervolgens op Save.

Klik vervolgens bij je instellingen op je account. Onderaan staan nu de optie Advanced. Klik op Advanced en zet SSL uit voor incoming settings.

De email wordt nu opgehaald.

Probeer meteen of je een email kan versturen naar jezelf.

Zo weet u zeker dat de uitgaande mailserver ook werkt, en uw e-mail weer netjes bij u aanbied in uw inbox!

SMTP server mobiel

Wanneer u mail wilt versturen vanaf uw mobiele telefoon moet u dus de SMTP server gebruiken van uw mobiele telecom aanbieder (bijvoorbeeld Vodafone, KPN, T-Mobile, Orange, Telfort, Proximus, Mobistar of Base). Hieronder geven wij u een overzicht van deze SMTP servers. Kies de SMTP server van de provider waarbij u met uw mobiele telefoon bent aangesloten:

Nederlandse providers:
KPN, Hi en Simyo: smtp.kpnplanet.nl
Telfort: smtp.telfortmail.nl
Orange: smtp.orange.nl
T-Mobile: smtp.gprs.t-mobile.nl
Vodafone: authsmtp.vodafone.nl *

* Bij Vodafone moet u in uw e-mail instellingen instellen dat voor de uitgaande server ingelogd moet worden met uw MyVodafone gebruikersnaam en wachtwoord.
Zonder deze instellingen is het namelijk niet mogelijk om mail te versturen.

Belgische providers:
Proximus: relay.skynet.be
Mobistar: mx1.mobistar.be
Base: mail.pi.be