E-mail Instelling Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird is hét gratis alternatief voor Microsoft Outlook. Het geeft u een snelle, veilige en productieve e-mail ervaring.

Thunderbird is ontworpen met als doel virussen en junkmail te verminderen zodat u weer rustig uw eigen mail kunt lezen.

In deze manual wordt beschreven hoe u voor Mozilla Thunderbird, Mail instelt om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

1. Open Mozilla Thunderbird en selecteer het tabblad Tools. In dit menu vind u de optie Account Settings.

2. klik daarna op Add Account
    Om een nieuw e-mail account aan te maken dient u Een nieuwe e-mailaccount toevoegen te selecteren.

3. Klik daarna op Next
  4. U dient een identiteit met het account mee te geven. Geef een naam naar keuze op en het e-mail adres dat u wilt aanmaken.
    Vergeet niet uw domein te vermelden

5. Klik daarna op Next
  6. U dient bij de server informatie aan te geven op welke manier u de mail wilt binnenhalen. We werken met POP mail dus deze dient geselecteerd te zijn.
    Tevens dient er een mailserver opgegeven te worden.
    Deze is: mail.uwdomeinnaam.nl zonder www.
    Mozilla Thunderbird heeft de keuze alle accounts in dezelfde map (Global inbox) te plaatsen of een aparte inbox voor elk account.
    Indien u gebruik wilt maken van de Global inbox dient u het vakje daarvoor aan te vinken.
    De uitgaande SMTP is die van uw internet server provider, informeer hiervoor bij uw provider of kijk in onze smtp provider lijst.

7. Klik daarna op Next
    In dit veld kunt u uw e-mail adres nogmaals opgeven.

8. Klik daarna op Next
    Hier kunt u een naam opgeven waarmee u naar het e-mailaccount wilt verwijzen.
    Dit is vooral handig als u meerdere e-mailaccounts aan heeft gemaakt.
    U mag zelf beslissen hoe u het account noemt.

9. Klik daarna op Next
    Controleer alle instellingen nogmaals.

10. Klik daarna op Finish
    Uw e-mail account is gereed voor gebruik.