cPanel Backup herstellen

Hoe herstel ik een backup in cPanel?

Login op je cPanel Account met je ID en wachtwoord van je hoofddomeinnaam.
Klik vervolgens op Inloggen.

Je bereikt cPanel door in je webbrowser te gaan naar http://jedomeinnaam.nl/cpanel (Vervang jedomeinnaam.nl voor jou eigen domeinnaam.)

Selecteer onder sectie 'Files' vervolgens 'Backup Wizard'

Klik vervolgen op de 'Restore' button.

Klik op 'Home Directory' om een volledige backup terug te zetten.

Wil je enkel een database of je mail settings in cPanel herstellen? Kies dan voor de optie MySQL Databases of Email Forwarders & Filters.
In deze handleiding gaan we in op het herstellen van een volledige data backup.

Klik op de 'Bestand kiezen' button en selecteer vervolgens je eerder aangemaakte cPanel backup. (Vaak een .tar of .zip bestand)
Selecteer vervolgens de 'Upload' button om je backup te laten herstellen.

Je web bestanden worden in je root teruggezet. Je dient je bestanden vervolgens handmatig zelf in de juiste map te zetten in de 'public_html' map in je root. Ook je database
(.sql bestand) wordt in je root hersteld. Deze kan je vervolgens bij 'Select Restore Type' > 'MySQL Database' laten herstellen.