cPanel Backup maken

Hoe maak ik een backup in cPanel?

Login op je cPanel Account met het ID en wachtwoord van je hoofddomeinnaam.
Klik vervolgens op Inloggen.

cPanel inlog

Je bereikt cPanel door in je webbrowser te gaan naar http://jedomeinnaamvoorbeeld.nl/cpanel (Vervang jedomeinnaam.nl voor jou eigen domeinnaam)

Selecteer onder sectie 'Files' vervolgens 'Backup Wizard'

files-backup

Klik vervolgens op 'Backup'

backup1

Klik op de 'Full Backup' button.

backup3

Wil je alleen een backup van de bestanden? Selecteer dan bij 'Full or Partial Backup' de optie 'Home Directory'.
Wil je alleen een backup van je database? Klik dan op 'MySQL Databases'

Vul vervolgens bij stap 3, de laatste stap, een geldig e-mailadres in.
Klik op de 'Generate Backup' button.

backup-start

Je backup wordt vervolgens aangemaakt en in de root van je hosting pakket gezet, wanneer het genereren van je backup voltooid is ontvang je een e-mail notificatie.
Je kan vervolgens de backup downloaden vanaf je webruimte naar je eigen computer. Verwijder de backup eventueel om ruimte te besparen op de server.