E-mail instelling Microsoft Outlook Express

Microsoft Outlook Express 6.0 mail instellingen.

In deze handleiding wordt beschreven hoe u Microsoft Outlook Express 6.0 instelt om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

Stap 1 van 3

Outlook Express instellen vanaf een nieuwe installatie:

1. Als u Outlook Express nog nooit eerder hebt gebruikt, zal het programma bij de eerste start een wizard weergeven.
    Als eerste word gevraagd om uw volledige naam. Vul deze in, en klik op “Next”.

2. Vervolgens word gevraagd om het e-mailadres dat u gaat gebruiken.
    Vul het adres in, en klik op “Next”.

3. Bij de Servergegevens dient u als Inkomende e-mail (POP3) onze mailserver op te geven. Zijnde mail.uwdomeinnaam.nl zonder www.
    Bij de Server voor uitgaande e-mail (SMTP) vult u de server van uw eigen internet provider in.
    Indien deze niet bekend is kunt u mogelijk hier uw SMTP van uw internet provider vinden.
    Klik op “Next”

4. Vervolgens wordt gevraagd om uw gebruikersnaam dit is het e-mailadres welke u heeft aangemaakt in cPanel met het wachtwoord.
    Het is makkelijk om het vakje Wachtwoord onthouden ( Remember password ) aan te vinken zodat u niet steeds het wachtwoord hoeft in te typen wanneer u uw mail wilt bekijken.
    Indien u gebruik maakt van een openbare computer en u niet wilt dat andere uw e-mail kunnen binnenhalen en lezen kunt u deze optie natuurlijk uitlaten.
    De optie Aanmelden met beveiligd-wachtwoordverificatie ( SPA ) hoeft u niet aan te vinken.
    Vul deze in en klik op “Next”.

5. De wizard is nu afgerond. Klik op “Finish”.

Stap 2 van 3

Outlook Express instellen vanaf een bestaande installatie:

1. Start Outlook Express op.
  2. Klik op “Tools” -> “Accounts”.

3. Er verschijnt een nieuw venster. Klik op “Add” -> “Mail”.

4. Nu verschijnt de wizard zoals in hoofdstuk 2.
    Volg de stappen beschreven in hoofdstuk 2 om uw e-mailaccount toe te voegen.

Stap 3 van 3

1. Start Outlook Express op.
  2. Klik op “Tools” -> “Accounts”.

3. In het venster dat verschijnt, klikt u uw e-mailaccount aan, en klikt u op “Properties”.

4. Op het schermpje dat verschijnt, klikt u op het tabblad “Advanced”.
    Onderaan dit tabblad staat het vinkje “Leave a copy of messages on the server”.
    Deze vinkt u aan. Onder dit vinkje worden nu nog twee vinkjes actief.
    Deze zijn er om te zorgen dat e-mailberichten onder bepaalde condities worden verwijderd.
    Dit zorgt dat uw mailbox niet direct vol raakt.
    Het is dus zeer sterk aan te raden om tenminste één van deze functies in te schakelen.

Klik nu op “Apply” en dan op “OK”.