E-mail Instelling Windows Vista Mail

In deze manual wordt beschreven hoe u voor Windows Vista Mail instelt om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

Stap 1 van 3

Windows Mail instellen vanaf een nieuwe installatie:

1. Als u Windows Mail nog nooit eerder heeft gebruikt, zal het programma bij de eerste start een wizard weergeven.
    Als eerste wordt gevraagd om uw volledige naam.
    Vul deze in, en klik op ‘Volgende’.

2. Vervolgens wordt gevraagd om het e-mailadres dat u gaat gebruiken. Vul het adres in, en klik op ‘Volgende’.

3. De volgende stap van de wizard geeft u als type voor de inkomende e-mail aan pop3.
    Dan dient u in te vullen de namen van de mailservers.
    Als inkomende server vult u in: mail.uwdomeinnaam.nl
    zonder ‘www.’Als uitgaande server vult u het adres van de mailserver van uw internet provider in. (bijvoorbeeld ‘mail.xs4all.nl’).
    Meer informatie hier over vindt u in de documentatie van uw internet provider of bij hun helpdesk. Ook kunt u deze smtp server instelling op onze lijst vinden.
    Klik op ‘Volgende’

4. Vervolgens wordt gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord.
    Uw gebruikersnaam is uw e-mail adres met het door u ingevoerde wachtwoord in cPanel.Vul deze in en klik op ‘Volgende’.

5. De wizard is nu afgerond. Klik op ‘Voltooien’.

Stap 2 van 3

Windows Mail instellen vanaf een bestaande installatie:

1. Start Windows Mail op.
  2. Klik op ‘Extra’ -> ‘Accounts’.

3. Er verschijnt een nieuw venster. Klik op ‘Toevoegen’.

4. Klik nu op ‘e-mailaccount’ en daarna op Volgende.

5. Nu verschijnt de wizard zoals in stap 2.
    Volg de stappen beschreven in stap 2 om uw e-mailaccount toe te voegen.

Stap 3 van 3

Windows Mail instellen om berichten op de server te laten staan:

1. Start Windows Mail op.
  2. Klik op ‘Extra’ -> ‘Accounts’.

3. In het venster dat verschijnt, klikt u uw e-mailaccount aan, en klikt u op ‘Eigenschappen’.

4. Op het schermpje dat verschijnt, klikt u op het tabblad ‘Geavanceerd’.
    Onderaan dit tabblad staat het vinkje ‘Een kopie van berichten op de server achterlaten’.
    Deze vinkt u aan. Onder dit vinkje worden nu nog twee vinkjes actief.
    Deze zijn er om te zorgen dat e-mailberichten onder bepaalde condities worden verwijderd.
    Dit zorgt dat uw mailbox niet direct vol raakt.
    Het is dus zeer sterk aan te raden om tenminste één van deze functies in te schakelen.Klik nu op ‘Toepassen’ en dan op ‘OK’.