E-mail Instelling Mail Mac_os

In deze manual wordt beschreven hoe u voor Mac_os x , Mail instelt om uw e-mail op te halen van uw e-mail account(s)

In tegenstelling tot vorige versies wordt in Mac OS een eigen mailprogramma mee geleverd.
Via deze handleiding wordt aangegeven op welke manier u uw pop3 e-mail box leeg kunt halen.

Stap 1
Mail programma opstarten

Als eerste dient u Mail op te starten. In deze handleiding gaan wij uit van de Nederlandse versie van uw OS.

Stap 2
Voorkeuren scherm openen

Om uw email account in te stellen moet u na het opstarten van Mail in de menubalk kiezen voor de optie Voorkeuren (preferences)

U ziet nu een nieuw scherm met verschillende instelling mogelijkheden.
Allereerst gaan we het type mailbox instellen

Stap 3.
Beginnen met het instellen van de mailbox

U heeft nu een nieuw scherm in beeld. Deze begint met het tabblad Algemeen (General).
Selecteer hier bij de optie 'Controle nieuwe berichten' (Check for new mail) de optie 'Elke vijf minuten' (Every 5 minutes).

Om overbelasting van de server te voorkomen, raden u aan niet vaker dan eens in de vijf minuten uw e-mail op te halen.

U kunt de andere instellingen overnemen uit het bovenstaande figuur. Deze staan standaard al goed ingesteld.

Stap 4.
E-mail account instellen

U klikt nu op het tabblad Accounts.
Standaard vindt u hier op 'Accountinformatie' (Account Information) automatisch geselecteerd.
Klik linksonder in het scherm op het plus-teken (+) om een nieuw e-mail account toe te voegen.

In dit scherm vindt u verschillende invul mogelijkheden. Vul hier de volgende zaken in:

- 'Type account' (Account Type): POP
- 'Beschrijving' (Description): vul hier iets in waaraan u het account later kunt herkennen
- 'E-mailadres': info@uwdomeinnaam.nl (bijvoorbeeld)
- 'Volledige naam' (Full name): Uw naam
- 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server): mail.uwdomeinnaam.nl (zonder www.)
- 'Gebruikersnaam' (User name): Uw loginnaam (uw mail adres is dit)
- 'Wachtwoord' (Password): uw wachtwoord dat u zelf heeft aangemaakt.

Klik op de balk 'Server uitgaande post (SMTP)' (Outgoing Mail Server) en selecteer 'Voeg server toe...' (Add Server...).

Een nieuw scherm 'Opties SMTP-server' (SMTP Server options) verschijnt.
In het onderstaande veld wordt gevraagd naar de 'Server uitgaande post' (Outgoing Mail Server).
Deze server is altijd een server van uw Internet Provider, wanneer u inbelt of ADSL/kabel internet heeft via de provider XS4all dan is uw SMTP server smtp.xs4all.nl dit is provider afhankelijk en meestal te vinden op de website van de provider zelf, of in ons SMTP overzicht:

- 'Server uitgaande post' (Outgoing Mail Server): smtp.uwinternetprovider.nl
- 'Serverpoort' (Server port): 25
- Zorg ervoor dat de optie 'Gebruik Secure Sockets Layer (SSL)' (Use Secure Sockets Layer (SSL) niet staat aangevinkt.
- 'Identiteitscontrole' (Authentication): Geen (None)
- Klik op 'OK'

U komt nu terug in het scherm 'Accounts'. Klik op het tabblad 'Geavanceerd' (Advanced).

Stap 5.
Geavanceerde e-mail instellingen

In het tabblad 'Geavanceerd' (Advanced) kunt u het e-mail account activeren.

Zorg er voor dat de optie 'Schakel deze account in' (Enable this account) is aangevinkt.

Zorg er voor dat de optie 'Controleer account bij automatisch ophalen van nieuwe post' (Include when automatically checking for new mail) is aangevinkt.

Zorg er voor dat de optie 'Verwijder bericht van server na ophalen' (Remove copy from server after retrieving a message) is aangevinkt.
Kies hierbij voor de optie om de e-mail 'Onmiddellijk' te verwijderen van de server na het ophalen ervan.

Klik in de knoppenbalk van het scherm 'Accounts' op 'Weergave' (Viewing).

Er verschijnt eerst een venster 'Bewaar wijzigingen' (Save Changes).

Klik op 'Bewaar' (Save).

Stap 6.
Weergave instellingen

Zorg ervoor dat in het scherm 'Weergave ' (Viewing) de optie 'Geef externe afbeeldingen in HTML-berichten weer (Display remote images in HTML messages) staat uit gevinkt.
Trojans en virussen kunnen zich via HTML-berichten verspreiden.

U bent nu klaar met het instellen van uw e-mail account.