Validatieprocedure bedrijfsgegevens bij SSL certificaten

Validatieprocedure bedrijfsgegevens

SSL certificaat met bedrijfsgegevens: Bedrijfsgegevens

Bij certificaten met een validatieprocedure waarbij de bedrijfsgegevens gecontroleerd worden, worden deze bedrijfsgegevens ook in het certificaat opgenomen.
Met behulp van deze bedrijfsgegevens kunnen bezoekers van een website de eigenaar eenvoudig controleren.

Klanten kunnen er van uit gaan dat de identiteit van de eigenaar correct is, de identiteit van de eigenaar wordt volgens de procedures van de uitgever van het certificaat immers vastgesteld.
Klanten lopen bij certificaten zonder bedrijfsgegevens het risico dat de website van een andere eigenaar is als dat zij verwachten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren indien een domeinnaam gebruikt wordt die sterk lijkt op de domeinnaam van een andere website. Indien bedrijfsgegevens in het certificaat ontbreken, zijn klanten niet in staat de eigenaar van een website vast te stellen, waardoor het vertrouwen in een website afneemt.

Voor website waar het vertrouwen erg belangrijk is, raden wij aan om een certificaat met Uitgebreide Validatie (Extended Validation) genaamd een EV Certificaat te gebruiken.
Hierbij worden de bedrijfsgegevens volgens een strenge validatieprocedure gecontroleerd en in de (groene) adresbalk weergeven.

 Top