24-01-2014 DDos aanval op server rack 3 - Hosting bij Roberto Webhosting | Kies voor snelheid, gemak en service

24-01-2014 DDos aanval op server rack 3

Als gevolg van een DDos aanval is server rack 3 vrijdag 24-01-2014 rond 11.00 uur offline gegaan. Deze aanval hebben we kunnen stoppen rond 14.00 uur.

Rond 15.30 uur werd het server rack 3 wederom aangevallen met een zware DDos aanval.

Ook deze aanval hebben we kunnen stoppen, echter bij het herstarten van de server bleek er een probleem. We hebben nu te kampen met een storing op de opslagsystemen. Als gevolg van dit verbindingsprobleem is hierdoor server rack 3 niet bereikbaar of is de website traag. Langzaam aan komen echter alle websites weer online.

Er wordt met man en macht gewerkt aan een oplossing.

Aanvulling:

Inmiddels zijn afgelopen nacht (25/01) de laatste hosting accounts overgezet op ons nieuwe server rack 2 die als reserve gereed stond. Een enkel account zal i.v.m. de DNS aanpassing van afgelopen nacht in de loop van de middag ook online zijn.
Mocht u nog problemen ondervinden verzoeken we u met ons contact te nemen.

Inmiddels zijn de storingen opgelost.

Nogmaals betreuren wij deze downtime  en bieden onze klanten die hierdoor getroffen werden, nogmaals van harte onze excuses aan voor de overlast. Deze hardware storing was helaas exceptioneel en niet te voorzien of te voorkomen in een normale hosting-setup. Wij hebben dan ook kosten nog moeite gespaard om een en ander zo snel mogelijk op te lossen.

 Top